Γιάννης Ψαθάς

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη φωτογραφία, κατα τη διάρκεια των φοιτητικών σπουδών στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ.
Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έγιναν το 1998, φωτογραφίζοντας για λογαριασμό του περιοδικού Μύλος / Fanzein, όπου παράλληλα εργαζόταν ώς βοηθός παραγωγής συναυλιών ( 1996 – 2001 ).
Το 2004, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, εγκαταστάθηκε για φωτογραφικές σπουδές στην Μαδρίτη, όπου και απέκτησε ομώνυμο τίτλο Master.
Κατα τη διάρκεια των σπουδών το επιλέχθηκε και εργάστηκε σε πολύμηνη παραγωγή του National Geographic ώς βοηθός του φωτογράφου Tino Soriano.
Απο το 2004 εώς και το 2007 εργάστηκε ώς κύριος φωτογράφος συναυλιών του περιοδικού Rolling Stone ( Ισπανική έκδοση ), των εταιρικών εντύπων του ομίλου Grupo Prisa [ El Pais ] και διεθνείς δισκογραφικές με την ιδιότητα του freelancer.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2008 και ίδρυσε την εταιρεία Little Planet Image Services, με κύριο αντικείμενο την παραγωγή εικονικών περιηγήσεων, της διαφημιστικής φωτογραφίας και των ψηφιακών πολυμέσων με κέντρο βάρους τον τουρισμό.
Απο το 2012 μέχρι σήμερα είναι ένας εκ των τριών επίσημων φωτογράφων του διεθνούς φεστιβάλ WOMEX ( World Music Expo).
Η ενασχόληση του με τον αντικείμενο της φωτογράφισης αρχιτεκτονικής και ξενοδοχείων ξεκινά απο το 2011 και εμπλουτίζεται συνεχώς μέσω διαρκών σεμιναρίων
και ατομικής σπουδής.
Απο το 2016 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον Ελληνικής καταγωγής διεθνή εικαστικό Philip Tsiaras, ώς βοηθός παραγωγής ψηφιακών μέσων.
Εχει ζήσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και ΗΠΑ και μιλάει άπταιστα 3 γλώσσες ( Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά ).

Social

LinkedIn / Facebook

Press

Provocateur Magazine [GR] / The National Herald [US]